Simbol Int Bonanova

XXIX Jornades de Tècnica Histopatològica

Els laboratoris d'anatomia patològica i citologia van incorporant  a la pràctica diària noves tecnologies, noves metodologies i nous procediments de treball que fan que sigui imprescindible que els tècnics actualitzin conceptes i procediments en els diferents àmbits de la patologia. L’objectiu del curs és mantenir en constant actualització als professionals dels laboratoris de patologia dels hospitals i centres privats.

L'Institut té col·laboracions amb empreses on es realitza la formació en centres de treball la qual cosa ens permet conèixer les necessitats formatives i d’actualització dels laboratoris, que després traslladem al contingut del temari. Fruit també d'aquesta col·laboració, el curs sempre ha sigut  un punt de trobada pels tècnics i professionals de la Patologia, on a més d’aprendre i actualitzar coneixements amb les diferents ponències, els tècnics poguessin compartir un espai de diàleg i intercanvi d’experiències amb la presentació de comunicacions orals.

 • Dirigit a:

  Tècnics d'Anatomia Patològica i Citodiagnòstic interessats a adquirir i actualitzar  coneixements sobre les diferents branques de la professió.

  Estudiants  i docents en l’àmbit de l’anatomia patològica i citodiagnòstic, que vulguin adquirir i actualitzar coneixements sobre les diferents branques del laboratori de patologia.

 • Dates i horari del curs

  18 i 19 de maig de 15.30-19.30h

  Dimarts 18 de Maig de 2021 

  15.30-15.45h Benvinguda a càrrec de Jordi Massó 

  15.45-16.45h Aplicació del FISH per a la detecció de reordenaments i alteracions del número de còpies en càncer de pulmó. Marta Salido. Hospital del Mar. 

  16.45-17.45h Seqüenciació Massiva (NGS)  per al Diagnòstic Molecular del Càncer de Pulmó.  Sergi Clavé. Hospital del Mar.

  17.45-18.00h Descans 

  18.00-18.45h    Citologia de pulmó. Sara González. Hospital Vall d’Hebron

  18.45h – 19.30h Citotecnòlegs en perill. EBUS-ROSE,  mètode de Can Ruti. Nuria Mateos. Hospital Germans Trias I Pujol.

   Dimecres 19 de Maig de 2021

  15.30-15.45h Benvinguda a càrrec de la Dra. Olga Pané (gerent del Consorci Mar Parc de Salut de Barcelona i Presidenta de la Fundació Bonanova)

  15.45-16.45h Rellevància de la determinació PDL-1 en el càncer de pulmó. Elena  Gonzalvo  i Mireia Garcia.   Hospital Clínic de Barcelona.

  16.45-17.45h El paper de la IHQ en el càncer de pulmó. Laura Lopez. Hospital de Sant Pau.

  17.45-18.00h Descans 

  18.00-19.30h Comunicacions Orals: Espai obert per tal que els professionals dels serveis de Patologia dels diferents laboratoris i hospitals puguin presentar els seus treballs sobre qualsevol de les vessants de l’anatomia patològica.

 • Més informació:

  Com l’any passat no vam poder realitzar el curs a causa de la pandèmia, aquest any ens complau especialment presentar-vos les XXIX Jornades de tècnica Histopatològica, aquest cop en versió on-line per tal de poder adaptar-nos a la situació actual i garantir la seva realització.  

  Tal com hem fet en les darreres edicions, ens hem volgut centrar en un tema en concret per veure’l des de diferents punts de vista. Així doncs, aquest any, el curs girarà al voltant del càncer de pulmó i les tècniques que s’hi desenvolupen, com la citologia, la biologia molecular i les tècniques immunohistoquímiques entre d’altres; cadascuna explicada per experts en aquestes àrees.  

  També, com en les anteriors edicions, a la part final del curs, els professionals que ho desitgeu, podreu presentar els vostres treballs en forma de comunicacions orals.  Les jornades no només són un lloc per aprendre i reciclar-se, sinó que també són un important punt de trobada entre professionals de diferents institucions, on poder compartir l’experiència acumulada i posar de manifest les diferents inquietuds i/o dubtes que ens sorgeixen durant el transcurs de les tasques diàries. I és per aquest motiu que us volem animar a que presenteu els vostres treballs.  

  Us hi esperem a tots.  

  Moltes gràcies.  

  Jordi Massó i Cristina Corzo 


  Comunicacions Orals:   

  Les comunicacions orals tindran una durada de 15 minuts i caldrà que tinguin un suport audiovisual (ppt o similar). Els interessats en fer una presentació dels seus treballs cal que enviïn un e-mail a ccorzo@psmar.cat, indicant títol, autors, filiació i un petit resum d’un màxim de 200 paraules.   

  El termini de presentació de les comunicacions orals finalitza el 30 d’abril de 2021. 

  Inscripció:

  Preinscripció telemàtica. L'alumne quedarà inscrit en el curs una vegada realitzi l'ingrés corresponent mitjançant transferència bancària o ingrés efectiu

  Preu del curs:

  35 euros

  25 euros, exalumnes de l'Institut Bonanova membres de la Fundació Bonanova  i centres col·laboradors de l'Institut Bonanova

 • Dates de la preinscripció:

  Del 22/02/2021 al 14/05/2021

Contacte

Institut Bonanova

Passeig de la Circumval·lació, 8
Barcelona 08003
ibonanova@parcdesalutmar.cat
93 254 04 97

 

Ministerio de Educación

Servicio Público de Empleo Estatal

 

Ajuntament de Barcelona

Generalitat de Catalunya. Departament d'Ensenyament

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut

Generalitat de Catalunya. Departament d'Empresa i Ocupació

Consorci d'educació de Barcelona

© 2020 Institut Bonanova | Nota Legal | Perfil del contractant | Política de cookies | Transparència | Fundació Bonanova