Simbol Int Bonanova

I Jornada de Tècniques del Laboratori de Recerca

El món de la recerca està en una constant evolució i està estretament lligat als avenços metodològics i tecnològics, els quals són els que possibiliten en una gran part, l’avenç en la recerca i en la ciència. En conseqüència, els tècnics de laboratori han d’anar incorporant de forma contínua noves tecnologies, metodologies i procediments de treball.

Amb aquestes jornades es pretén facilitar la constant actualització metodològica necessària per a aquests professionals de l’àmbit de la recerca.  Concretament la Jornada d’enguany, tindrà com a tema central la tècnica de CRISPR/Cas9, una metodologia d’edició del genoma que ha revolucionat l’última dècada de la investigació biotecnològica.  Comptem amb tres experts i expertes en aquesta metodologia, que l’han utilitzat per a diferents aplicacions en recerca. Comptem amb la Carme Cortina (IRB) que ha fet “knock-ins” en els seus models d'organoids intestinals, l'Elena Senís (VHIO) que ha fet “knock-outs” i ha estat pionera en la generació de vectors adenoassociats, i en Diego Balboa (CRG), especialista en activadors transcripcionals CRISPR-Cas9. 

A més, tot i que aquest serà l’eix vertebral de la Jornada, volem que aquestes sessions siguin també un espai d’intercanvi, de manera que volem encoratjar als participants a què presentin el seu treball de laboratori en forma de comunicació oral*, tingui o no tingui a veure amb la metodologia CRISPR/Cas9, en un espai que hem reservat per aquest propòsit al final de la jornada.  Volem que aquestes jornades no només siguin un lloc per aprendre i posar-se al dia de noves tecnologies, sinó que també siguin un important punt de trobada entre professionals de diferents institucions, on poder compartir l’experiència acumulada i posar de manifest les diferents inquietuds i/o dubtes que sorgeixen al dia a dia. 

 

*Comunicacions Orals:   Les comunicacions orals tindran una durada de 10-15 minuts i caldrà que tinguin un suport audiovisual (ppt o similar). Els interessats/interessades a fer una presentació dels seus treballs cal que enviïn un e-mail a mmartin@institutbonanova.cat, indicant títol, autors, filiació i un petit resum d’un màxim de 200 paraules.    

El termini de presentació de les comunicacions orals finalitza el 19 de novembre de 2021.  

Inscripció:  Preinscripció telemàtica fins al 29 de novembre de 2021. L'alumne quedarà inscrit en el curs una vegada realitzi l'ingrés corresponent mitjançant transferència bancària o ingrés efectiu 

 

Preu del curs

25 euros 

15 euros, exalumnes de l'Institut Bonanova membres de la Fundació Bonanova  i centres col·laboradors de l'Institut Bonanova.

 


 • Dirigit a:

  Tècnics de laboratori interessats a adquirir i actualitzar  coneixements sobre les diferents tècniques i conceptes relacionats amb la professió, la qual està en constant actualització.

 • Dates i horari del curs

  2 de Desembre del 2021 (15h - 19h)

  15 h-15h10: Benvinguda i inauguració de la jornada. Montse Blanes Campillo – Directora Fundació Bonanova

  15h10- 16h10: Edició d'organoids de càncer colorectal amb CRISPR/Cas9 per a l'estudi de l’heterogeneïtat cel·lular tumoral.
  EXPERTA: Carme Cortina Duran (IRB). Doctora en Biomedicina (Universitat Pompeu Fabra - Barcelona)

  16h10-17h10: Les CRISPR deixen KO: com fer un knock-out amb el sistema CRISPR/Cas9.
  EXPERTA: Elena Senís Herrero (VHIO - Institut Bonanova) Doctora en Biociències (Universitat Heidelberg -Alemanya).

  17h10-17h30: Descans

  17h30-18h30: Reprogramació de la identitat cel·lular utilitzant activadors transcripcionals CRISPR-Cas9.
  EXPERT: Diego Balboa Alonso (CRG). Doctor en Bioquímica i Biologia del desenvolupament (Universitat Hèlsinki -Finlàndia).

  18:30 - 19:00: Espai obert per tal que els tècnics i tècniques participants de la jornada exposin el seu treball de laboratori amb relació a qualsevol tècnica o metodologia.
  EXPERTS/ES: Carme Cortina Duran, Elena Senís Herrero, Diego Balboa Alonso.

 • Més informació:

  Volem instaurar unes jornades que es facin cada any per donar un espai de trobada als tècnics de laboratori de recerca, sobre tècniques i temes que puguin ser del vostre interès. 

  Enguany hem escollit la metodologia de CRISPR/Cas9 com a tema central, una metodologia nova i complexa a l’hora de posar-la a punt al laboratori. Per tractar el tema, hem convidat a tres expertes i experts: comptem amb la Carme Cortina (IRB) que ha fet “knock-ins” en els seus models d'organoids intestinals, l'Elena Senís (VHIO) que ha fet “knock-outs” i ha estat pionera en la generació de vectors adenoassociats, i en Diego Balboa (CRG), especialista en activadors transcripcionals CRISPR-Cas9. 

  A més, voldríem que els assistents també participessin i presentessin el seu treball en forma de comunicació oral* en un espai al final de la jornada que hem reservat per aquest propòsit.  Volem que aquestes jornades no només siguin un lloc per aprendre i posar-se al dia de noves tecnologies, sinó que també siguin un important punt de trobada entre professionals de diferents institucions, on poder compartir l’experiència acumulada i posar de manifest les diferents inquietuds i/o dubtes que sorgeixen al dia a dia. 

  *Comunicacions Orals:    Les comunicacions orals tindran una durada de 10-15 minuts i caldrà que tinguin un suport audiovisual (ppt o similar). Els interessats/interessades a fer una presentació dels seus treballs cal que enviïn un e-mail a mmartin@institutbonanova.cat, indicant títol, autors, filiació i un petit resum d’un màxim de 200 paraules.    

   El termini de presentació de les comunicacions orals finalitza el 19 de novembre de 2021.  

   Inscripció:  Preinscripció telemàtica fins al 29 de novembre de 2021. L'alumne quedarà inscrit en el curs una vegada realitzi l'ingrés corresponent mitjançant transferència bancària o ingrés efectiu 

   Preu del curs

  25 euros 

  15 euros, exalumnes de l'Institut Bonanova membres de la Fundació Bonanova  i centres col·laboradors de l'Institut Bonanova 

 • Dates de la preinscripció:

  Del 02/11/2021 al 29/11/2021

Contacte

Institut Bonanova

Passeig de la Circumval·lació, 8
Barcelona 08003
ibonanova@parcdesalutmar.cat
93 254 04 97 · Fax: 93 254 05 04

 

Ministerio de Educación

Servicio Público de Empleo Estatal

 

Ajuntament de Barcelona

Generalitat de Catalunya. Departament d'Ensenyament

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut

Generalitat de Catalunya. Departament d'Empresa i Ocupació

Consorci d'educació de Barcelona

© 2020 Institut Bonanova | Nota Legal | Perfil del contractant | Política de cookies | Transparència | Fundació Bonanova